Kolleksjon: Bærekraft

Planeten våropplever allerede effektene av klimaendringene, og utfordringene vi alle stårovenfor er mange og alvorlige. Vi jobber målrettet med hvordan Trimtex kan bli en del av løsningen, ikke problemet.

Produksjon

Vi i Trimtex er mer enn et salgsselskap. Produksjon fra egen fabrikk i Europa, nærmere bestemt i Estland, er en stor og viktig del av vår arbeidshverdag. Vårt produksjons- og operasjonssenter, Trimtex Baltic, er ansvarlig for majoriteten av all vår produksjon, design, innkjøp og logistikk.

Trimtex Baltic flyttet inn i nye topp moderne lokaler i 2017 og vi har stor fokus på miljø- og energisparende tiltak som f.eks. fornybar energi til oppvarming, ny generasjon av energibesparende belysning og ISO-sertifiseringene 14001, 9001 og 45001.

Trimtex samarbeider med material leverandører med høy kvalitet fra hele verden og vi har full åpenhet når våre samarbeidspartnere.

ISO sertifiseringer

Vi fokuserer på å velge leverandører som enten er Bluesign-sertifisert eller har OEKO-TEX Standard 100-sertifisering. Som føre var-prinsipp benytter vi ikke nanosølv som antibakterielt belegg på noen av våre produkter. Vi er stolte over å kunne si at Trimtex Baltic er ISO 9001:2015 (kvalitetsforvaltning) og ISO 14001:2015 (miljøforvaltning)-sertifisert. Du kan finne alt om våre ISO-sertifiseringer her.

De fleste av våre plagg er satt sammen og ferdigstilt i Estland. Én av våre nærmeste sypartnere er Protex Balti, som også er ISO 9001:2015- og ISO 14001:2015-sertifisert, og finnes i samme bygning som Trimtex Baltic. Slik har vi full kontroll, kan ha et godt samarbeid og enda mindre negativ innvirkning på miljøet, fordi vi dermed har en kortere transportavstand. Vår andre sypartner i Estland er også ISO-sertifisert, og heter Nirgi Servis. I gjennomsnitt lages 9 500 produkter i Pärnu hver uke (494 000 hvert år).

Clean grit

Formet av naturen og av nordiske forhold, lover vi å levere kompromissløs kvalitet og å ta vårt ansvar ovenfor miljøet på største alvor. Vi har som målsetting å utgjøre en forskjell der vi kan, og ønsker at kundene våre skal kunne ta bevisste valg når det gjelder å sette miljøet først.

Vi har skapt produktlinjen «Clean Grit» for å fremheve alle våre bærekraftige produkter. Alle disse produktene er enten laget av resirkulerte materialer eller preget av gjenbruk på andre måter, og har dermed en mindre negativ innvirkning på miljøet. Produktene er lett gjenkjennelige takket være bladlogoen på plaggene, i katalogene og på merkelappene.

Ofte stilte spørsmål

Hva betyr RE:DUCE, RE:CYCLE og RE:MIND?

RE:DUCE: Å redusere den totale innvirkningen vi har på miljøet, og jobbe for økt bærekraft.
RE:CYCLE: Alle plaggene er laget med minst 50 % resirkulerte materialer.
RE:MIND: Plaggene lages av overskuddsmaterialer og avklipp fra egen produksjon.

Hva er Etisk handel?

Etisk handel er summen av tiltak virksomheter gjør for å sikre at varene de kjøper inn er produsert i henhold til internasjonalt godkjente standarder med hensyn til arbeidsforhold og miljøhensyn.

Les om vårt rapport fra Etisk handel Norge 2022 her.

Bærekraftig foretningspraksis

Det fremgår av åpenhetsloven § 5 at virksomheter omfattet av åpenhetsloven har plikt til å offentligjøre
en redegjørelse for aktsomhetsvurderinger de har gjort i tråd med OECDs retningslinjer for flernasjonale
selskaper (jf. §4).

Trimtex sin aktsomhetsvurdering for bærekraftig foretningspraksis kan du lese om her.

I hvilke land har dere klesproduksjonen?

Mesteparten av vår virksomhet er lokalisert i Europa, nær det skandinaviske markedet. Vi har en egen operasjonssentral i Pärnu, Estland. Trimtex Baltic er involvert og ansvarlig for mesteparten av vår utvikling, design, innkjøp og logistikk. Trimtex Baltic driver også deler av produksjonen vår, inkludert klipping, printing, pressing, håndtering og kvalitetskontroller.

Trimtex Baltic flyttet inn i helt nye lokaler i 2017. Dette har vært gunstig på mange måter. Bygningen bruker 95 % fornybar energi til oppvarming, vi har implementert en ny generasjon belysningssystem som er energibesparende, arbeidsmiljøet er bedre og vi har en bedre arbeidsflyt preget av mer effektivitet.

Les mer om våre nøkkeltall for bærekraftig produksjon i 2023 her.

Hvilken type sertifisering har klærne deres?

Trimtex samarbeider med tekstilleverandører av høy kvalitet fra hele verden. Produksjonslokalene og kvaliteten vi kjøper inn holder høy standard, og har en tilnærming til bærekraft og miljøhensyn som stemmer godt overens med etiske retningslinjer. Vi har full åpenhet når det gjelder leverandørene våre. Likevel er tredjepartssertifisering og partnerskap viktig for både Trimtex og våre kunder, for å sikre at vi kun benytter materialer med minimal innvirkning på miljøet.

Vi fokuserer på å velge leverandører som enten er Bluesign-sertifisert eller har OEKO-TEX Standard 100-sertifisering. Som føre var-prinsipp benytter vi ikke nanosølv som antibakterielt belegg på noen av våre produkter.
Vi er stolte over å kunne si at Trimtex Baltic er ISO 9001:2015 (kvalitetsforvaltning) og ISO 14001:2015 (miljøforvaltning)-sertifisert. Du kan finne alt om våre ISO-sertifiseringer her.

De fleste av våre plagg er satt sammen og ferdigstilt i Estland. Én av våre nærmeste sypartnere er Protex Balti, som også er ISO 9001:2015- og ISO 14001:2015-sertifisert, og finnes i samme bygning som Trimtex Baltic. Slik har vi full kontroll, kan ha et godt samarbeid og enda mindre negativ innvirkning på miljøet, fordi vi dermed har en kortere transportavstand. Vår andre sypartner i Estland er også ISO-sertifisert, og heter Nirgi Servis. I gjennomsnitt lages 9 500 produkter i Pärnu hver uke (494 000 hvert år).

Har dere en Code of Conduct?

Ja, det har vi! Våre etiske retningslinjer og våre arbeidsmål er nedfelt i vår «Code of Conducts». Dette er et dokument som skal garantere at alle Trimtex sine samarbeidspartnere driver virksomhet som er etisk forsvarlig, både i form
av mental og fysisk helse hos de som jobber med produksjonen, og naturressursene som påvirkes av produksjonen.

Enighet omkring disse prinsippene er en forutsetning for å inngå, opprettholde eller fornye handelsavtaler. Retningslinjene i dette dokumentet er basert på internasjonale vedtatte ILO- og FN-konvensjoner. Forholdene som nevnes i Oppførselskodeksen er utvidet til også å gjelde tredjepartsoperasjoner som virksomheten kan være involvert i. Se vår Code of Conduct her, samt våre retningslinjer for ansvarlig virksomhet her.